Yönetici ve Ekip Arasındaki İletişimin Gücü

İş hayatı içerisinde istenilen verimin alınabilmesi için yönetici-ekip iletişiminin son derece kaliteli olması beklenir. Özellikle, süreçlerin tekrarlanması gibi durumlarda kesinlikle iletişimin gücü en çok ön plana çıkan durumlardan bir tanesi olacaktır. Günlük iletişim diline önem veren yöneticilerin, takımla çok daha verimli çalışmalar yapabildikleri görülmektedir.

 

Liderlikte en önemli vasıflardan bir tanesi de iyi bir iletişim kuvvetinin olmasıdır. Yöneticinin takımı en iyi şekilde yönetmesi, ayrıca herkes tarafından sevilen bir lider haline gelebilmesi iletişime bağlıdır. Bu yazımızda da yönetici ve ekip arasındaki iletişimde dikkat edilmesi gerekilen bazı durumlardan bahsedeceğiz.

 

Konuşma Esnasında Karşı Tarafa Güven İnşa Etmek

 

Etkili bir lider olabilmek için öncelikli olarak karşı tarafa güven veren konuşmalar yapmanız gerekecektir. Kendinden emin duruşunuz karşı tarafta güvenin oluşmasında önemli bir faktördür. Kullandığınız ifadelerde de karışıklıkların olmaması ve genellikle net cümleler kullanıyor olmanız bu durumu destekler niteliktedir. Güvensizlik, her iki taraf için de iletişimi olumsuz etkileyen bir faktör olacaktır.

 

İsteklerinizi Tekrar Etmekten Sakınmayın

 

Bir yönetici olarak, çalışanlar iş konusunda sizin ciddiyetinizden emin olmayabilir. Herhangi bir iş planında isteklerinizi tam olarak belirtmezseniz, bu durum karşıdan çok daha farklı anlaşılacaktır. Sizin bu işi acele olarak istemediğinizi düşünen çalışanlar, işi geciktirme yollarını tercih edebilirler. Bu nedenle de isteklerinizi birkaç defa tekrar ederek, konu hakkında ciddiyetinizi çok daha belli hale getirebilirsiniz.