Adil Bir Online Mülakat Yapmanın Yolları

Online mülakat, işe alımda yetkili görüşmeci ile aday arasında teknolojik bir engel oluşturabilir ve insan kaynakları uzmanları yüz yüze görüşmeler sırasında görünen beden dili gibi önemli etkenleri değerlendiremeyebilir.

 

İşyerleri, şirketler, kurumlar, pandeminin hakim olduğu bu süre zarfında sosyal mesafeden dolayı işe alım süreçlerini online mülakat yoluyla gerçekleştirmek zorunda kalmıştır, yüz yüze görüşmeler yerini telefon veya görüntülü konuşma aracılığıyla yapılan online mülakatlara bırakmıştır.

 

Ne olursa olsun, adil bir iş görüşmesi yapmanız çok önemlidir. Adil bir iş görüşmesi yapmak için ise online mülakatlarda çıkacak olan problemlere göz yummanız gerekebilir, ancak adaylarla kusursuz bir online mülakat yapabilmeniz için; Online Mülakatlarda Fark Yaratın

 

Tüm adaylar teknoloji meraklısı ya da kaliteli web kameralarına, modern dizüstü bilgisayarlara sahip olmayabilir, bu teknolojik dezavantaj ortaya çıkarır. Sizin odaklanmanız gereken nokta bağlantı kalitesinden çok adayın yetkinlikleri olmalı.

 

Bazı adaylar kamerada olmaktan hoşlanmayabilir, online mülakat için gerekli sessiz ortama sahip olmayabilirler.

 

Yukarıda saydığımız gibi teknik konular online mülakatın sonucunu etkilememelidir.

 

Mülakat sırasında her adaya bilgi, beceri ve deneyimlerini sergilemeleri için eşit miktarda zaman ve özgürlük verdiğinizden emin olun.

 

Adil bir değerlendirme yapabilmek için yüz yüze mülakat değerlendirmeleri yerine online mülakatlara uygun bir değerlendirme listesi oluşturun. Örneğin; yüz yüze görüşmede adayın elinizi sıkması artı puandır ancak online mülakatta böyle bir şansları yok.

 

Uzaktan işe alma ve online mülakat, yüz yüze işe almaktan çok farklı bir deneyim olsa da, tüm adaylara adil bir mülakat sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır. Uzaktan işe alma sürecine geçiş giderek yaygınlaşacak bu yüzden şirketlerin işe alma ihtiyaçlarını karşılamak için online mülakat yöntemini benimsemeleri gerekecek.

 



Bir cevap yazın