2021’de İşe Alım Uzmanlarının Karşılaştığı 4 Zorluk

İşe alım görevlileri, koşullar ideal olsa bile birçok zorlukla karşı karşıya kalabilirler. Zor adaylar, çıkan sorunlar veya sonuçsuz kaynak bulma kampanyaları olsun, çok zorlu bir rol olabilir. Bir de pandemi ile karşı karşıya kaldığımızda, yeni koşullar yepyeni zorluklara yol açtı.

 

  1. Evden işe alım yapma

 

Pandemi devam ederken, normale ne zaman geri döneceğimiz konusunda hala somut bir netlik yok. Diğer birçok sektör ve rol gibi, birçok işe alım görevlisi de evden çalışmaya devam ediyor. Güvenlik açısından rahatlama olsa da, hala bu durum bizi birkaç stratejik sorunla karşılaştırıyor. İşe alım sürecindeki herkes için üretken ve bağlantıda kalmak hayati önem taşır. Dolayısıyla, teknoloji bu boşluğu doldurmak için muazzam oldu. Yüz yüze görüşmelerin yerini yazılım ve dijital araçlar aldı. Video görüşmelerinden ve çevrimiçi değerlendirmelerden sezgisel bir ATS’ye (Başvuru İzleme Sistemi), Microsoft Teams ve Slack gibi işbirlikçi teknolojilere kadar, işe alım uzmanının öğrenmeye ve yönelmeye ihtiyacı vardır. İyi haber: etkili bir şekilde kullanıldığında teknoloji, işe alım görevlisinin işe alma süresini %50 azaltabilir 🙂

 

  1. Olumlu bir aday deneyimini sürdürmek

 

Her işe alım görevlisi bunu bildiği gibi olumlu bir aday deneyimi her şeyden önemlidir fakat her şey sanalken bundan nasıl emin olabiliriz? LinkedIn’e göre, işe alım profesyonellerinin yaklaşık %46’sı pandeminin aday deneyimini olumsuz etkilediğine inanıyor. Bununla birlikte, ironik bir şekilde, pandemi öncesi işe yarayan uygulamalar, hala çalışıyor. Bu dönemde, bir adayın ilerlediği her aşama için daha bilinçli olmalıyız. Artık, potansiyel çalışanlar netliğe ve güvencelere her zamankinden daha fazla değer veriyor. Erişiminizin hızlı ve doğru olduğundan emin olun. Görüşmeler ve değerlendirmeler için ihtiyaç duydukları tüm ayrıntıları onlara verin. Teknolojik aksaklıklar varsa “Plan B” yi mutlaka hazırlamış olun. Bu dönemde her şeyden önemlisi, empati kurun, çok zor bir zamandayız.

 

  1. Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık

 

Şirketler, çeşitlilik ve kapsayıcılık konusunda bilinçlenmeye başlıyor. Değişim dalgaları var ama bu herkesin katılımını gerektiriyor. The Shortlist’in yakın tarihli bir bölümünde Recruiting Innovation’ın Kurucusu ve CEO’su Alison Daley, işe alım görevlilerinin kasıtlı işe alım uygulamaları yoluyla çeşitliliği nasıl yönlendirebileceğinden bahsetti. Öngörü, çalışma ve eğitimin gerekli olduğuna değindi. Bilinçsiz önyargılar, ayrımcı olabilecek iş ilanları veya daha çeşitli işe alma konusunda anlayış eksikliği, bu konuda olumsuz durumlara yol açabiliyor. Bu sebeple her çalışana bu konuda eğitim verilmelidir.

 

  1. Sektörlere göre işe alım

 

HBR’ye göre, hem işsizlik hem de iş fırsatları artıyor. Bazı şirketlerin beklenenden daha hızlı geri dönmesi, söz konusu dönemde riskli kabul edilebilecek pozisyonlar açılması ve istihdamın yüksek olduğu alanlardan göç ile ortalık iyice kızışıyor. Turizm ve ulaşım gibi bazı endüstriler büyük ölçüde darbe aldı, e-ticaret ve sağlık gibi sektörler ise patlama yaşıyor. Peki işe alım görevlisi bu akışa nasıl tepki verir? Yaklaşımınızı kontrol edin ve COVID’i hesaba katın, şirketiniz için en iyi insanları bulmak iyileşmeyi biraz daha kolaylaştırabilir. Pratik İnsan Kaynakları işe alım danışmanlığımız ile sizin için bu dönemi sorunsuz hale getirebiliriz!



Bir cevap yazın