İş Analizi ile Eğitim İhtiyacını Tespit Etmek

Şirket içindeki performansı en iyi şekilde yönetmek ve koyulan hedeflere ulaşmak için adımlar atmak için pek çok analizin yapılması gerekir. Günümüzde iş hayatının içerisindeki dijitalleşmenin hız kazanmasından sonra insan kaynakları alanında birçok yenilik yaşanıyor. Ancak, eğitim gibi konularda doğru analizler yapmak oldukça önemlidir. Çalışanların hangi eğitimlere ihtiyaçları olduğunun analizini yaparak, uygulanabilir yöntemlere başvurmak gerekir.

 

Çalışanlarda Eğitim İhtiyacı Nasıl Tespit Edilir?

 

Eğitim, şirket içerisindeki her çalışanı bağlayan ve verimi direkt olarak etkileyebilen faaliyetlerdir. Eğitimlerin içerikleri ise bu noktada farklılık gösterecektir. Bu farklılıkların temel sebebi ise insanların ihtiyaçları olur. Çalışanların hangi alanlarda kendilerinin geliştirmek istediklerini belirlemek için, öncelikli olarak çalışanlar ile iletişim içerisinde olmak gerekir. Özellikle, bu alanda yapılan değerlendirme testleri çok önemli olur. Bu testlerin sonuçlarına göre çalışanlar farklı eğitim içeriklerine yönlendirilmektedirler. Bu eğitimler, genel yetenek, iş alanındaki spesifik eğitimler ve dil öğrenme dersleri olabilir.

 

İş Analizi Nasıl Yapılmalıdır?

 

İş analizi ile çalışanların eğitim ihtiyacını tespit ederek gerekli yönlendirmeleri yapmak oldukça önemlidir. Yapılan analizlerde, ilgili pozisyonda çalışan kişilerle direkt olarak bir görüşme yapılması önerilir. Ardından personelin yetkinlik gereksinimleri ortak düşüncelerle belirlenebilir. Yapılan tüm analizlerin ardından çalışanların, pozisyonun gerekliliklerini karşılamadığı düşünülen noktalarda eğitim süreci başlatılır.

 

İş analizi sayesinde eğitim sürecini başlatırken, elbette sürecin maliyetinin de göz önünde bulundurulması gerekecektir. Eğitim sürecinin maliyetine ve hazırlık sürecine dikkat edilerek, bu süreç çok daha etkin bir şekilde yönetilebilir.



Bir cevap yazın