Çalışanları Ödüllendirmenin 6 Kolay Yolu

Başarılı bir çalışan ödüllendirilme ve tanıma programının anahtarı

Çalışan bağlılığını iyileştirmenin formülü, çalışanları, özellikle de yüksek performans gösterenleri nasıl ödüllendireceğinizi bilmektir. Burada amaç, çalışanları, onların başarıları, sıkı çalışmaları veya iyi yaptıkları bir iş için kutlamaktır. Her çalışanın ödüllendirilmesi ve takdir edilmesi programı aynı olmayacaktır.

 

Çalışanları ödüllendirmenin 6 az maliyetli yolu:

 

  1. Herkese açık bir yolla teşekkür edin

Bazen basit bir “teşekkür ederim”, özellikle bir şirket toplantısı veya bol cc’li bir e-mail yoluyla teşekkür etmeniz harikalar yaratabilir.

 

  1. Elle yazılmış bir not verin

E-mailler ve metinler çağında, el yazısıyla yazılmış basit bir not gerçekten göze çarpabilir. Güzel bir karta teşekkürlerinizi yazabilirsiniz, hatta renkli bir kağıt ya da sticker’a not alın.

 

  1. İzin olarak kullanabileceği zaman verin

Çalışanlar bir projeyi bitirmek için mesai yapıyorsa veya hafta sonlarını ayırıyorsa, fazladan bir gün izin vermeyi veya Cuma günü birkaç saat erken çıkmalarına izin vermeyi düşünebilirsiniz.

 

  1. Küçük hediyeler verin

Pahalu hediyelerle bütçeyi aşmanıza gerek yok. Bunun yerine, yerel bir kafede veya markette kullanabilecekleri hediye kartları, sinema biletleri veya çiçekler gibi düşünceli ama ucuz hediyeler alabilirsiniz.

 

  1. İşe gidiş geliş masraflarını karşılayın

Çalışanlar genellikle otopark veya toplu taşıma için ödeme yapıyorsa, bir aylık ücretsiz park yeri, otobüs kartı veya yakıt indirim kartı verebilirsiniz.

 

  1. En iyi çalışanları şirket blogunuzda veya bülteninizde öne çıkarın

En iyi çalışanları şirket blogunuzda veya bülteninizde öne çıkararak, onlara yalnızca hak ettikleri takdiri vermekle kalmaz, şirketinizin değer verdiği en iyi çalışanları herkese gösterirsiniz. Bu, mevcut çalışanları motive etmenin yanı sıra işe almak için de işe yarar.