2022 işyeri trendleri: İK’nın bilmesi ve yapması gerekenler

2022’de işler farklı olacak, bu kesin. Pek çok trend, pandeminin hepimizi yapmaya zorladığı değişikliklerden oluşacak. Trendler, hem işverenlerin hem de çalışanların normale dönme arzusunu yansıtacak.

 

İşte yıl değişirken İK profesyonellerinin hazırlanmak isteyecekleri trendler!

İşe alım gelişiyor

İK’nın işe alım sıkıntıları muhtemelen 2022’de hafiflemeyecek. Çoğu küçük işletmelerin neredeyse %50’si dolduramayacakları iş açıkları olduğunu bildirdi.

 

İşe alma ihtiyacı ve yeni işe alım bulmanın zorluğu, çoğu İK profesyoneli için muhtemelen bir sorun haline gelecektir. Bu nedenle, işe almak için yeni yerler, takip etmek için farklı topluluklar ve iş ilanı vermek için çeşitli yollar keşfetmek isteyeceksiniz.

 

Orion Talent CEO’su Sarah Peiker, “Engelli kişilerin işe alınması ve yeniden vasıflandırılması, yetenek eksikliğini gidermek için son derece uygun bir yol olabilir” dedi. “Ayrıca kalite, miktar, bakım, güvenlik, prosedüre uygunluk ve birlikte çalıştıkları veya denetledikleri insanlar arasındaki dinamikler konusunda güçlü bir duyarlılığa sahipler.” diye de ekledi.

Belirsizlik sürüyor

Bu, 2022 işyeri trendlerinin en az şaşırtıcı olanı olabilir: COVID-19 salgını işyerlerini fiziksel sağlığın ötesinde etkilemeye devam edecek.

 

Bir Qualtrics anketinde çalışanlar, işyerinde aşılarla ilgili tartışmaların çalışanlar ve yönetim arasındaki güveni azalttığını söyledi. Ayrıca gruplar arasında daha fazla bölünmeye neden oldu.

 

İK liderleri ve  yöneticilerin 2022’de ekip oluşturma ve çatışma çözme gibi daha soft becerilere odaklanması gerekebilir. Daha fazla çalışan ofis alanlarına geri döndükçe, kural hatırlatıcıları yaymak isteyebilirsiniz.

Uzaktan çalışma, yerini birtakım sorunlara bırakıyor

Facebook, bazı uzaktan çalışma düzenlemeleriyle ilgili olası sorunlara dair bir uyarı verdi. Teknoloji devi, çalışanlarının %75’i ofis dışında çalışırken büyük bir kesinti yaşadığını belirtti. ‘Ofisteki çekirdek ekibin çoğu kritik sistemlere kilitlendi ve hepsi işleri yeniden başlatmak ve yeniden çalıştırmak için çabaladı’ dedi.

 

Daha fazla şirket hibrit veya uzaktan çalışma deneyimlerini benimserken, zor durumlara tepki vermeye hazır insanların, süreçlerin veya protokolün olmaması gibi benzer aksiliklerle karşı karşıya kalıyor.

Etkileşim sorunları devam ediyor 

Çoğu uzman, uzaktan çalışmanın 2022 işyeri trendleri arasında yer alacağı konusunda hemfikir ve çoğu İK lideri ve yöneticiler, çalışanların katılımını sağlamak için birçok sorun olacağı konusunda hemfikir.

 

Çalışanlar kendilerini izole hissetmeye devam edebilirler ve yöneticilerle günlük etkileşim olmadan ihtiyaç duydukları geri bildirimi alamayabilirler.

Güvenlik, sağlık endişeleri devam ediyor 

Çalışanlar 2022’de nerede çalışırsa çalışsın, sağlık ve güvenlik önceliklerinin başında yer almaya devam edecek. Şirketler, çalışanlarını iyi tutmaya odaklandıklarını vurgulamaya devam etmelidirler.

 

Ayrıca, muhtemelen halihazırda uyguladığınız ofiste sağlık ve güvenlik protokollerine devam ettirmeniz gerekiyor.

Refah, odak noktası olmaya devam ediyor

“Zihinsel sağlık programları şu anda özellikle önemli çünkü çalışanlar gerçekten mücadele ediyor. Chill Anywhere CEO’su Laura Sage, işgücünün neredeyse yarısı bir tür zihinsel sağlık sorunundan muzdarip” dedi. “Zihinsel olarak sağlıksız olan bir takımın sonuçları arasında kötü etkilenmiş şirket kültürü, yüksek maaliyet ve yüksek devamsızlık sayılabilir.” dedi.

 

Büyüyen 2022 iş yeri trendlerinden biri: Çalışanlara, stresin bir adım önüne geçebilmeleri için kullanabilecekleri araçları sunun. Örneğin, meditasyon uygulamalarına abonelikler, yoga merkezlerine üyelikler veya sağlık etkinlikleri biletleri.

 

Tüm saydığımız bu noktalara dikkat ederek 2022’yi çok daha verimli geçirebilirsiniz!

 

 

 

 



Bir cevap yazın